Onze organisatie

Wat je belooft, moet je doen. Om onze zeven beloften na te komen moet ZGT zijn organisatie anders inrichten. Op dit moment is ZGT ingericht volgens het traditionele ziekenhuismodel. Dat betekent dat alle typen zorg in één organisatie zijn ondergebracht. Dit model biedt niet langer voldoende de ruimte en flexibiliteit om patiënten ook in de toekomst deskundige en gastvrije zorg te kunnen bieden.

In de komende jaren stapt ZGT af van het traditionele ziekenhuismodel en wordt ZGT steeds meer een netwerkorganisatie. Binnen het traditionele ziekenhuismodel is alles centraal geregeld en kost het veel tijd om een verandering door te voeren. Een netwerkorganisatie bestaat uit een compact, hightech kernziekenhuis met daaromheen kleinere gespecialiseerde klinieken (focusklinieken), waarbij we gebruikmaken van onze ziekenhuislocaties in Almelo en Hengelo. De focusklinieken horen bij ZGT en houden zich aan afgesproken centrale beleidsuitgangspunten zoals bijvoorbeeld het personeelsbeleid, maar hebben tegelijkertijd meer beleidsruimte om invulling te geven aan de specifieke zorg die zij bieden. Hierdoor kan ZGT sneller op veranderingen inspelen waardoor eerder resultaat wordt geboekt. Daarnaast biedt een netwerkorganisatie nieuwe mogelijkheden voor ondernemerschap en innovatie. Ook wordt het gemakkelijker om met andere partijen samen te werken.

Bij een flexibele organisatie die, met innovatie en technologie, inspeelt op veranderingen in de zorg horen gepassioneerde professionals die zich met plezier inzetten om de zorg verder te verbeteren voor patiënten. In het verlenen van deze zorg staat de kwaliteit en veiligheid voorop. ZGT professionals kennen de hoge kwaliteits- en veiligheidseisen die ZGT stelt aan het verlenen van zorg en handelen hier ook naar.

  • Nieuwe intensive care vol innovatieve ‘snufjes’ in ZGT locatie Almelo

    De gloednieuwe intensive care van ZGT op locatie Almelo brengt ZGT een stap dichter bij…

  • Professor Miriam Vollenbroek geeft impuls aan wetenschapsklimaat in ZGT

    Het wetenschapsklimaat in ZGT heeft sinds 1 juni 2016 een flinke impuls gekregen. Toen startte Miriam…

  • ZGT ontwikkelt zich stap voor stap naar een hightech kernziekenhuis

    ZGT was van oorsprong ingericht volgens het traditionele ziekenhuismodel. Dat betekent dat alle typen zorg…